Er du helt A4? Vi kjenner nemlig en del folk som trenger litt A4.

Vi søker etter helt vanlige mennesker med helt vanlige liv, som vil gi av sin tid til andre mennesker.
Har du litt ekstra tid? Vi lover deg at du vil utgjøre en forskjell og få nye perspektiver på livet.

Registrer deg for å delta som frivillig her…

Hvordan fungerer det?

Det finnes flere ulike måter å gi tid på. Det være alt fra å gå turer sammen, bli med på kafé, hjelpe til med jobbsøknad, lære bort dataferdigheter, bidra med næringslivskunnskap, hjelpe til å servere mat – for å nevne noe.

Noen bruker to timer i uka på frivillighet. Noen bruker mer. Vi hjelper deg gjerne med å finne en ordning som passer best for deg. Å melde seg som frivillig handler egentlig om å være seg selv. Du kan få stor betydning for andre mennesker, på en enkel og givende måte.

Her finner du noen eksempler på hvordan du kan bidra med din tid.
Gi tid på Møteplassen

Møteplassen er en lavterskel-kafe og et viktig møtested for flere grupper mennesker i Altasamfunnet. Noen er ensomme og andre har psykiske utfordringer eller rus-utfordringer. Våre ansatte på Møteplassen oppsøker aktivt mennesker som sliter av ulike årsaker. Noen ganger tar vi mat med oss og andre ganger henter vi gjester til Møteplassen. Vi har ulike aktiviteter gjennom hel uka.

Møteplassen har åpent mandag til fredag 09-15, samt søndager 10-12. Vi har et mål om å holde åpent noen kvelder, og da trenger vi deg! Som frivillig kan du enten være med å forberede/servere mat, rydde/gjøre rent eller bidra i aktivitetstilbudet.

Er du glad i å snakke med folk? Da trenger Besøkstjenesten deg!

Vår besøkstjeneste trenger mennesker som vil bidra til økt livskvalitet gjennom den gode samtalen. Besøkstjenesten oppsøker ensomme eller isolerte mennesker. Dere er alltid to og to som jobber sammen og alle får opplæring. Noen ganger er oppdraget å oppsøke mennesker der de bor, andre ganger å delta i den viktige sosiale praten ved bordene inne på Møteplassen.

Gi tid i praktisk arbeid

Noen ganger trenger vi en altmuligmann- eller kvinne! Oppgavene kan variere, men hvis du er håndverker eller en «kløpper på data», så kan vi bruke deg til oppgaver som kommer våre brukere til gode. Vi elsker håndverkere, frisører, gode organisatorer eller arbeidsledere, sjåfører, pedagoger med tålmodighet, glade musikanter og alle som vil skape glede for andre mennesker!

 

Registrer deg for å delta som frivillig her…