200 kolleger
som bryr seg

Å jobbe i Betania Alta

Engasjert omsorg er vår visjon. Pasienter, pårørende, barn og foreldre skal merke at de har engasjerte mennesker rundt seg i små og store ting i hverdagen.
Begynner du hos oss, får du 200 kolleger som bryr seg, og som prøver å gjøre en forskjell for alle som bruker våre tjenester.

Vi har et kristent verdigrunnlag og jobber ut fra det kristne menneskesynet. Betania Alta er åpen for arbeidstakere og brukere med andre livssyn.
Betania har et sterkt flerfaglig arbeidsmiljø med en lang historie i Alta som preges av en utviklings- og omstillingskultur. Som ansatt hos Betania Alta blir du en del av en arbeidsplass som er kjent for å tilpasse seg nye behov og oppgaver.

Jobbe i Alta

Friluftslivsparadiset Alta er omgitt av mange flotte naturområder. Her er alpine tinder og hav, og fjordene tar deg inn mot frodige daler og breer. I sør har vi Finnmarksvidda med flotte vidder. På fritiden er det mange muligheter for aktiviteter i Alta, enten i organiserte former, eller på egenhånd. Her kan du gå ut døra og ta naturen i bruk – sommer, høst, vinter og vår.
Kommunikasjonsmulighetene med fly til og fra Alta er gode, og både SAS og Norwegian flyr til/fra Alta. Direktefly fra Alta til Oslo tar to timer.
Alta kommune har en ung befolkning og et rikt kultur- og organisasjonsliv. Næringslivet i Alta er i stadig utvikling og preges av optimisme. Alta er et skolesenter i Finnmark, og Alta videregående skole har et meget bredt fagtilbud. Norges arktiske universitet, UiT, har campus i Alta og tilbyr et bredt studietilbud.
Alta er vertskommune for to store internasjonale arrangementer hvert år; Finnmarksløpet og Offroad Finnmark. I tillegg er det flere store idrettsarrangementer for barn og unge hvert år i blant annet håndball og fotball. Byens kulturscene er sammensatt med flere festivaler, konserter, teater og andre kulturelle happenings.

Oversikt over ledige stillinger

Bli frivillig

Betania Alta har rundt 25–30 mennesker som driver kafé og arrangerer aktiviteter. Alle kan være med på dette – både som frivillig og deltaker.

Bli en del av fellesskapet!

Hvem kan bli frivillig?

Alle kan bli frivillig. Du bestemmer selv hvor mye du kan bidra. Noen vil hjelpe til hver eneste dag, andre vil bidra noen timer en gang i blant. Vi har bruk for alle!

Hva kan jeg gjøre?

Noen lager mat, andre prater med mennesker som trenger et lyttende øre. Noen starter strikke-kurs, andre spiller gitar eller steller i stand en tur. Vi har både kafeen Hjerterom og Møteplassen som drives av frivillige, og de arrangerer stadig aktiviteter der frivillige kan bidra.
Vi trenger også frivillige til å strikke klær til våre prosjekter i Kenya. Klærne tas med til landsbyen der vi er engasjert, og noen selges til inntekt for arbeidet, for eksempel på Solidaritetskafeer.
Folk gjør det de kan, og du kan gjerne komme med forslag.

Ta kontakt hvis du er usikker

Kom innom Hjerterom eller Møteplassen, eller ta kontakt med oss, så svarer vi på det du lurer på.

DU KAN KONTAKTE OSS HER

Ledige stillinger

- søk

-

Nattevakter/miljøarbeidere (tre stillinger)

Betania familie- og kompetansesenter, avd. Kirkenes

Søknadsskjema

Betania familiesenter er et omsorgstilbud for barn i alderen 13-18 år. Familiesenteret i Alta har 1 avdeling i Kirkenes med 3 omsorgsplasser med miljøterapeuter i medlever-turnus og nattevakter i ordinær våken natt-turnus. Vi søker etter dyktige personer med varme i øynene og som brenner for å gi god omsorg til unge mennesker.  Du har et faglig engasjement for barn og unge, deres sårbarhet og utviklingsmuligheter. Hvis du har et stort engasjement, er nytenkende og opptatt av fag, kan det være nettopp deg vi søker.

Arbeids- og ansvarsområde

Som våken nattevakt er det å skape trygghet og trivsel på institusjonen en viktig del av jobben. Dette innebærer blant annet å ivareta struktur og nattero. Nattevakter samarbeider med miljøterapeuter som har hvilende nattevakt i medleverturnus og øvrig personale, samarbeidspartnere og familier.

Arbeidsoppgavene omhandler også praktiske gjøremål som å rydde på avdeling, lage ungdommene matpakke o.l. Dokumentering er også en viktig del av jobben. Det vil også være ulike uforutsette situasjoner som kan oppstå på natt som må håndteres av nattevaktene som er på jobb. Det er hver tredje uke feles møtevirksomhet på dagtid for alle ansatte – også nattevakter.

Stillingsstørrelse vil være ca. 55 – 60 % avhengig av endelig turnus, det legges opp til en turnus som innebærer arbeid hver 3. helg.

Personlige egenskaper

 • Du liker godt å jobbe selvstendig, samtidig som du også kan samarbeide med andre.
 • Du er en trygg voksen som tåler utfordrende situasjoner, og som finner løsninger sammen med ungdommer.
 • Du kan identifisere deg med Betanias visjon «Engasjert omsorg».
 • Du er fleksibel og har evne til hurtig omstilling, og takler det å jobbe på natt over tid.
 • Du har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne.
 • For oss er det også svært viktig hvordan du som person egner deg til jobben. Det vil bli tatt med i den totale vurderingen.

Hvilken bakgrunn har du?

 • Gjerne fagbrev som barne- og ungdomsarbeider eller helsefagarbeidere, men relevant praksis kan kompensere for fagbrev.
 • God dokumentasjonsevne og kunnskap innen bruk av IKT som arbeidsverktøy.
 • Gode muntlige og skriftlige norskkunnskaper.
 • Sertifikat kl. B.
 • Erfaring innen barnevernfeltet og barneverninstitusjon, vil være en fordel.

Hva får du hos oss?

Avlønning og stillingskode vurderes etter utdanning og erfaring. Betania er omfattet av Virke HUK området, Landsoverenskomst for Helse- og sosiale tjenester. Lønn vurderes etter utdanning og erfaring. Avtales ved tiltredelse. Forsikret tjenestepensjon Virke.

Et utviklende og spennende fagmiljø i arbeidet med vekst og utvikling for barn, ungdom og familier. Et samarbeid med mennesker med ulik fagkunnskap.

Prøvetid 6 måneder.

Generelle opplysninger:

Betania legger vekt på mangfold på arbeidsplassen og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke – uavhengig av alder, seksuell orientering, kjønn og kjønnsidentitet, funksjonsnedsettelse og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Politiattest vil kreves ved tiltredelse, jf. lov om barnevern § 6-10, og forskrift om politiattest § 6. Denne attesten skal ikke legges ved søknaden.

Ved organisatoriske endringer, tas det forbehold om endringer av arbeidsoppgaver.

Ta gjerne kontakt med Nina G. Mannsverk på tlf. 472 53 769

eller

Grete K. Opgård tlf. 404 15 808 for nærmere informasjon.

Søknadsskjema

 

Betania Alta har tilbudt helse- og omsorgstjenester på non-profitt basis i Finnmark i over 80 år.

Vi er en ideell langsiktig lokal aktør i Finnmark og legger vekt på kompetanse.

 Vi bygger ut vårt fagmiljø innen barne-/familievern og psykisk helse, og ønsker å møte behov hos barn, unge og familier i kommuner i regionen. Betania familie- og kompetansesenter har base i Alta og en avdeling i Kirkenes.

 I vårt fagmiljø jobber vi sammen med erfarne psykologspesialister og tverrfaglig ressursteam. Vi har stort fokus på hjelpetiltak. En viktig del av vårt tilbud vil være å gi et godt og trygt hjem i institusjon for unge mennesker som trenger dette i en periode i sitt liv.

 

Elektronisk søknadskjema